Monthly Archives: december 2010

teman och ftp

Idag så jag gjort ett tema till sidan.

Sen så har jag lagt in wordpress på internet så nu ligger sidan ute.

TRÅKIGA ÄR ATT JAG HAR GJORT HAR FÖRSVUNNIT FRÅN WEBBEN!!!

Ska fundera och googlea för att se om jag hittar en lösning.

Dagen händelser

Ok, så idag har jag gjort i photoshop temats framsida. Frågan är nu att få in det i wordpress så den ser snygg ut:P

Buggen med 1234567890 är tydligen bara där man skriver texterna. På sidan ser de normalt ut:/

Exportering av portfolio

Laddat hem alla saker man har hunnit göra i skolan. Sen har jag exporterat ut dem i olika format. Mina photoshop bilder får bildformatet .jpg detta i och med att jpg har ett mindre storlek i sig.

Sedan har jag exporterat ut ett maya objekt. Första objektet som har rätt bildstorlek blev min acard spel maskin.

Tog upplösningen 640×480. Dessa bilderna som jag exporterar ut har jag sparat i bildformatet .png. Detta bara för att jag ska få transparent backgrund. .jpg fick jag svart backgrund när jag exporterade mina objekt.

Upptäckt en bugg i wordpress. Skriver man siffror så blir de på olika ställen. tex 1234567890. Jag får kolla upp om detta går att fixa.

Dagens händelser

Ok, idag har jag försökt att få in mina flash saker i wordpress. Jag har koden. Men när jag lägger in koden så försvinner flash applikationen. Jag vet felet men hittar inte koden som ska ändras.

Felet är nämligen att wordpress vill ha filen i wp-content/uploads/3d_maya Så filen ligger där. Men flash filen med kod hittar inte att den ska börja leta i wp-content/uploads/3d_maya. Så någonstans i koden ska jag sätta dit att den ska leta i de mapparna. För tillfället ser det ut så här:

Ett annat jobbig sak som jag måste hitta är posternas mappar. kollar man tex på denna så ser man på
Permalink: http://localhost/hemsida_en/2010/12/dagens-handelser/. Då är ju frågan varför det inte finns någon mapp med:/2010/12/dagens-handelser/. Jag själv börjar känna att det skulle gått fortare att göra sidan från grunden utan wordpress. Då skulle jag haft som problemen att göra så man kan lämna kommentarer. Men får kolla på google och se hur det fungerar.

En annan sak som jag stör mig på just nu med är att om man tar tre mellanslag som man ska göra efter nytt stycke så finns de inte med när man kollar på sidan:/

Kanske skulle skaffa webbhotell i morgon?

3D modeller

Äntligen kan man göra 3D modeller i flash.

I och med att jag inte hittade något bra program på internet så fick jag fråga efter hjälp av min vän

Jonas Brauer. Han gjorde då ett litet program som gör precis så som jag ville ha det. Jag såg hur man gjorde genom ichat(nog det bästa chat programmet i värden). Så nu är det bara att exportera 3D modeller:)

3D model i flash

Letar på webben efter 3D modeller i flash. Går inte så bra.

Hittat några adresser till olika saker men antingen så behöver man köra Windows eller så måste man betala för att veta.

http://digitaltutors.com/09/training.php?cid=49&pid=3498

http://www.erain.com/Products/Swift3D/

http://www.flashsandy.org/tutorials/3.0

http://www.3dsom.com/cgi-bin/trialsurvey2_1.cgi

http://www.brighthub.com/internet/web-development/articles/12902.aspx

Hemsida, Hur den ska vara

Tema ska gå utanför ramarna.

Sidan ska inte se ut som en blogg.

I min portfolio ska jag se om man kan få in sina 3d modeller.

(Vill att man ska kunna snurra sina modeller). Tror det ska gå i flash.

Se om jag ska ha engelska menyer eller svenska. Blir för tillfället galen av de svenska menyerna. Man hittar ingenting i de svenska. Tråkiga är att om jag ska behålla de engelska så måste jag ändra allt annat till Svenska.

Sidan innehåll kommer att vara på svenska för tillfället. Jobbigt att skriva på engelska, och så är min stavning värdelös på engelska. Men det ändå bra träning att göra sidan på engelska med. Detta blir i allfall i slutet om det ska vara på två språk.

Måste lägga ut sidan. Just nu kör jag localhost. Från början tänkte jag köpt sidan när jag kommer hem och har mitt internet dosa men nu så känns det som om det är väldigt onödigt att betala för sidan när den inte är klar.

Internethotell ska jag också bestämma mig för.

One.com är ju klart den billigaste men så har de slöa processorer så att sidan kan krascha.
Sen så har de också det problemet att vissa som kör wordpress på deras server inte kan göra någonting i slutet eller att menyerna osv försvinner.

Nästa hotell som är mer intressant är Binero. De har stöd för wordpress. Sen så har de inget avtal så man kan sluta när man vill. De är dubbelt så dyra tyvärr.

Sen så kan man köra både unix och windows samtidigt.

Ett minus är att deras internet trafik är begränsat. Men så tror jag inte att någon kommer att vara på min sida för 10gb i månaden. Ytligare minus är att min kompis som har företag inom webbutveckling säger att Binero är väldigt slött. Han säger att Binero var bra för 3 år sedan men nu skit.

Han rekommenderar Loopia. Men så är loopia ännu dyrare. De positiva är stöd för unix och windows. Sen har de störst stöd för wordpress. Tydligen ska sidorna gå snabbt på deras sida. Obegränsat antal domäner.
Nästa sak är nog att kolla igenom några andras sidor för att se hur speldesigner brukar gör deras sidor och se hur personliga de är i deras sidor.

Vad nu?

Ok, andra dagen. Vad ska man göra nu:/

Funderar lite på temat. Det är ju hur fult som helst som finns i början. Tror jag får ägna mig lite tid på hur man gör en snyggt tema. Frågan är temat på temat:/ Men så känns det ändå som  att temat kommer ta väldigt långt tid att färdigställa temat.

Nej, loggboken eller i’de boken ska ju också fixas(eller vad de nu kallade det). Får väll börja med den.

Alfa stadiet har börjat:P

I detta stadiet testar jag  bland annat om jag ska använda den Svenska eller Engelska utgåvan. Det lutar åt den Engelska utgåvan.

Måste också nämna att detta är det första jag skriver på min hemsida.